Stillbilder - GoforIT_2.1.1
Stillbilder - GoforIT_2.1.1

Dagen da Generativ KI skjøt fart i offentlig sektor

Den 5. mars 2024 samlet vi 400 deltagere fra forvaltningen, leverandører, organisasjonslivet og akademia: Hvordan kan vi bruke teknologien på en bærekraftig måte?

Kombinasjonen av foredrag og samtaler gjorde dagen helt spesiell!

Ny møteplass for KI-deling i Norge

Bransjens brobygger – GoForIT – samlet tirsdag 5. mars mer enn 400 personer fra offentlig sektor, næringsliv og akademia til en enorm KI-delingsdugnad i Folkets hus ved Youngstorget. Resultatet ble, ifølge mange deltakere, en stor suksess. Nå er det skapt en helt ny møteplass for å dele kompetanse om generativ KI i offentlig sektor i Norge. 

Dagen ble brukt til deling av erfaringer, risikovurderinger, latter og å finne stadig nye innfallsvinkler til juridiske, teknologiske, og filosofiske spørsmål rundt KI i offentlig sektor. For å nevne et av de mer kuriøse spørsmålene som kom opp: Hvordan vil KI reagere på pornoen i Nasjonalbiblioteket? 

Her kan du finne noen av presentasjonene: Presentasjoner fra konferansen Generativ KI i offentlig sektor 2024

Ikke bare var tema nytt, formatet var også en innovasjon. Dette var en konferanse hvor deltakerne virkelig deltok. Ikke bare gav lyntale-parallelsesjonene rom til at 40 innledere fikk ytre seg, men mange trakk spesielt frem Open Space-formatet. Her var det mulighet for alle til å melde inn tema til rundebordsdiskusjoner i salen. Mange fikk mulighet til å ta opp det som engasjerte dem mest, bare ved å komme frem med en gul post-IT i hånda. 


Jeg hadde en idé om en tretrinnsrakett: først masse korte foredrag, så fri diskusjon rundt mange bord, hvor alle kunne ta opp hva som opptar dem. Og så en middag til slutt. Tanken var å lage en arena hvor folka fra etater i både kommunal og statlig sektor endelig kunne drøfte problemstillinger som alle strevde med på hver sin kant. Men detaljene var jeg usikker på. Og så fikk vi med oss de beste ekspertene på slike arenaer fra Sopra Steria, Knowit, Bouvet, Accenture, Skatteetaten, DFØ og NTNU. De kunne alle tricksene. Detaljer om ordlyd i call for presentations, lengde på pauser, oppfølging av foredragsholdere, open space fasilitering, balansert design av programmet, osv. Og sammen har vi et kjempenettverk som gjorde at vi fikk helt rå foredragsholdere. Dette viser kraften i Goforit, med rause og dyktige folk fra offentlig sektor, fagforeninger, privat næringsliv og akademia som gir jernet og har det gøy sammen. Når vi så kombinerte dette med det proffe eventbyrået KIte, og toppet det med kommunikasjonsfolka i Corporate Communications, ble resultatet helt fantastisk. Jeg tror vi alle ble litt overrasket over utrolig bra det gikk. Og dette må vi gjøre mer av! 

Simen Sommerfeldt

CTO i Bouvet, og prosjektleder for konferansen

Det var mange som ikke fikk plass til å delta i år. Nå gleder Mali Hole Skogen og resten av GoForIT-nettverket seg til å videreføre den splitter nye møteplassen, og har allerede startet arbeidet med neste års konferanse!

Vi fikk selveste June Kommune til å innlede konferansen!

Les mer om program, foredragsholdere og programkomitéen her: Generativ KI i offentlig sektor